Werken aan herstel in Zoetermeer

13 november 2023 | Voorlichting Relatie met en van mensen met een psychische kwetsbaarheid

Maandelijkse voorlichtingsavond, 13 november 2023

Een relatie tussen mensen kan veranderen als bij een van de twee zich een psychische kwetsbaarheid manifesteert. De liefdesrelatie of vriendschap kan minder evenwichtig worden. Voor de een en voor de ander.

Leven met iemand met psychiatrische kwetsbaarheid kan ingrijpend zijn. Een liefdesrelatie of vriendschap veranderd. Het is niet gemakkelijk om dichtbij iemand met psychische kwetsbaarheid te staan. Hoe kun je omgaan met de veranderingen? Het kan vooral emotioneel veel van je vragen.
Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over conflicten, overbelasting, machteloosheid, buitengesloten voelen en eenzaamheid. In de relatie met partners en vrienden kan dat veel spanning opleveren.
Je eigen sociale omgeving kan denken, dat je er op een gegeven moment aan gewend bent. Dat je ermee hebt leren leven, maar jij wordt er regelmatig mee geconfronteerd. Het kan prettig zijn om te kunnen delen hoe jij het ervaart, wat er veranderd, en waar je een beetje bang voor bent.

Deze avond zijn er twee ervaringsdeskundigen die kunnen vertellen over hun ervaringen en er is voldoende gelegenheid voor vragen en uitwisseling.

Praktische informatie:

Datum: maandag 13 november 2023
Tijd: 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Waar: De Patio, Gaardedreef 189, 2723 AZ Zoetermeer

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.