Werken aan herstel in Zoetermeer

14 januari 2023 | Living Library

Living Library vindt plaats in de bibliotheek van Zoetermeer op zaterdag 14 januari van 14:00 uur tot 16:30 uur

Never judge a book by its cover: klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library je de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Op 14 januari kun je in de bibliotheek van Zoetermeer ook kennis maken met een ‘levend boek’ uit onze pool, een boek over huiselijk geweld. Ze vertelt graag haar verhaal in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Achterflap

Ik leerde Marvin* kennen toen ik 25 was. Op straat. Ja letterlijk op straat. Ik werd zonder maar 1 woord met hem te hebben gewisseld verliefd op zijn groene ogen. Ik wist toen nog niet wat er achter die ogen allemaal schuilging. Voordat ik het wist leefde ik met hem samen op een vieze hotelkamer. Hij ging de hele dag op en neer naar buiten met mijn geld…drugs halen. Toch bleef ik en was super verliefd. Ik zou alles voor hem doen. Hij was voor mijn gevoel de enige die ik had. Omdat ik bang was om terug te gaan naar mijn moeder waar ik daarvoor woonde. Ik was daar immers met ruzie om hem weg gegaan. Het geld om de hotelkamer en drugs te betalen raakte op. We konden terecht in een heel klein en wederom vies kamertje bij zijn broer. Daar kreeg ik de eerste klappen ooit in mijn leven. Alleen omdat ik zei dat ik niet bij hem wou blijven. Hoe durfde hij? Zelfs mijn moeder had mij nog nooit met 1 vinger aangeraakt. Ik raakte zwanger van hem en zo naïef als dat ik was dacht ik dat dat hem zou veranderen. Je kan het misschien wel raden. Hij veranderde niet! Wil je weten wat er verder wel gebeurde, lees dan dit boek.

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 14 januari 2023
Tijd: start 14.00 uur
Waar: de bibliotheek Zoetermeer

Toegang is gratis

* fictieve naam