Werken aan herstel in Zoetermeer

12 september 2022 | Goede ouder?!

Maandelijkse voorlichtingsavond, 12 september 2022

Goede ouder?!

Opvoeding en ouder met kwetsbaarheid/psychische problemen/verslaving.

Elke ouder doet zijn best om zijn kind goed op te voeden. Ouder zijn terwijl je (psychisch) worstelt, kan ervoor zorgen dat je voor uitdagingen komt te staan. Bijvoorbeeld met gevoelens van onmacht, schaamte, verdriet, schuld, boosheid, liefde en beschermingsdrang. Je kunt je hierin als ouder erg alleen in voelen.

Mensen die met een kwetsbaarheid, ervaren het opvoeden van kinderen als een uitdaging. Sommige ouders zijn ze bang zijn voor discriminatie of het verlies van het ouderlijk gezag. Enkele ouders kunnen een toenemend gevoel van ontoereikendheid als ouder ervaren, en soms angstig zijn voor het overbrengen van hun problemen op hun kinderen. Andere ouders met een kwetsbaarheid ontwikkelen een sterk gevoel van verantwoordelijkheid. Dit kan hen alert houden en hen helpen om ritme en structuur aan te brengen in hun leven. Dan kan de ouderschapsrol wellicht helpend zijn bij persoonlijke groei en herstel.

Tijdens deze avond vertellen ervaringsdeskundigen hun eigen verhaal over hun ouderschap en kwetsbaarheid. Hoe zijn zij hiermee omgegaan? Wat vinden zij moeilijk? Waar hebben zij hulp en steun gevonden en ontvangen?

Praktische informatie:
Datum: maandag 12 september 2022
Tijd: start 19.30 uur
Waar: De Patio, Gaardedreef 189, 2723 AZ Zoetermeer

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.