Werken aan herstel in Zoetermeer

Start augustus 2022 | Herstelgroep Rouw & Verlies

Start: augustus 2022

Rouwen is het verwerken van een groot verlies. Bijvoorbeeld het overlijden van iemand van wie je houdt. Of het verlies van een baan of het verlies van de hoop op een kind. Verlies geeft veel emoties, zoals verdriet, somberheid en boosheid. Rouw verloopt wispelturig. Het verdriet kan heel sterk zijn waardoor je bijna niet in staat zijn om iets anders te doen. Andere mensen gaan juist heel hard aan het werk, storten zich op een nieuw leven en ontkennen het verdriet zoveel mogelijk.

Het verlies kan je naar je gevoeld alles veranderen in je leven. De wereld ziet er anders uit, niets lijkt meer hetzelfde. Je prioriteiten verschuiven: wat eerst belangrijk leek te zijn, kan van ondergeschikt belang worden. Dat kan een schokkende ervaring zijn omdat het meestal ook betekent dat je niet meer op dezelfde golflengte zit als de mensen om je heen. Rouwen kun je zien als jouw proces om jezelf aan te passen aan die totaal veranderde situatie. de ‘zekerheden’ in je leven, je contacten met andere mensen, je toekomstverwachting, je wensen. Dat valt niet mee, het is een zware opgave. Je staat voor de taak je verwachtingen, je heden en je toekomst aan te passen aan de nieuwe situatie waarin iets voor altijd weg is.

Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Je hebt een verlies te verwerken, te aanvaarden en wilt met gelijkgestemden hiermee actief aan de slag. Je wilt manieren zoeken en vinden om je verlies te aanvaarden, ‘een plek geven’, en te kunnen helen. Dan ben je bij deze werkgroep op de juiste plek!

Tijdens de groep maak je kennis met het begrip helen. Deelnemers worden uitgenodigd hun eigen ervaringen te delen om zo van elkaar te leren en kennis te ontwikkelen. Acceptatie en respect voor de verschillende achtergronden, gevoelens, ervaringen en meningen staan centraal. Zo zorgen we samen voor een groep waarin alle deelnemers zich veilig voelen.

De groep
De groep elke week samen.

Voor wie?
Inwoners van Zoetermeer, die te maken hebben met rouw en verlies en met gelijkgestemden actief aan de slag willen met zijn/haar eigen herstel.

Door wie?
De herstelgroep wordt begeleid door een ervaringswerker en een ervaringsdeskundige.

Nadere informatie?
Heb je interesse, heb je nog vragen, zou je meer willen weten? Dan kun je ons ontmoeten op:
1 augustus 2022, tussen 12-13 uur, bij InZet inloop Oosterheem, Zanzibarplein 5
2 augustus 2022, tussen 13 – 14 uur, bij InZet inloop Noordhove & Seghwaert, Petuniatuin 7A
9 augustus 2022, tussen 11.45- 12.45 uur, bij InZet inloop Rokkeveen, Nathaliegang 79

Praktische informatie
Groepsgrootte: 8 deelnemers
Duur: 12 bijeenkomsten (wekelijks)
Startdatum: augustus 2022
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: informatie volgt
Deelname is kosteloos

Informatie en aanmelden
Deze groep is gestart. Mocht je belangstelling voor een nieuwe herstelgroep dan kun je dit kenbaar maken via een mail aan: kenniscentrum-eh@rivierduinen.nl