Werken aan herstel in Zoetermeer

De voorlichtingsavond vindt plaats in Zoetermeer op maandag 8 november 2021

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten.

Ruim 40 procent van de Nederlanders is (weleens) eenzaam. Toch is dit onderwerp nog altijd taboe. Eenzaamheid komt vaak voor bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het kan de psychische klachten zelfs vergroten.

Als je je eenzaam voelt, kun je het gevoel hebben dat er niets aan te doen is. Of dat een oplossing van anderen afhangt. Deze gedachtes zijn begrijpelijk. Eenzaamheid is voor iedereen anders, er niet een standaard oplossing.
Vaak is een ‘bakkie en een praatje’ niet genoeg om eenzaamheid aan te pakken. Het kan wel een begin zijn om weer buiten te komen. Het is zoeken naar het voelen van verbinding en (h)erkenning.

Deze avond vertelt een ervaringsdeskundige over zijn ervaringen met eenzaamheid. We besteden ook aandacht aan: Wat zou je kunnen doen?

Praktische informatie:

Datum: maandag 8 november 2021
Tijd: 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Waar: gebouw Reakt/Piëzo aan de Teldersrode 25 in Zoetermeer

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen, Fonteynenburg & Reakt.